Clinics

Coaching

Een verlengstuk van de opvoeding van de ouders.

Deze pagina’s zijn geheel gewijd aan de jeugdcoach. Aan die persoon die al zijn vrije tijd opoffert om kinderen de fijne kneepjes van het honkballen te leren. Vaak genoeg tref ik op de honkbalvelden goed willende ouders aan, die proberen een jeugdhonkbalteam te coachen. Meestal in de steek gelaten door de club en vaak zonder enige kennis van de sport.

Dit zou een aanklacht voor de desbetreffende vereniging moeten zijn. De kinderen hebben recht op alle deskundigheid die er maar te vinden is. En die deskundigheid is te vinden bij de spelers in het eerste team, zij moeten zich dan ook moreel verplicht voelen, dat wat aan hun is geleerd, over te dragen aan de jeugd. Een erekwestie zou ik zo denken.

Op de onderliggende tabs heb ik enkele artikelen geplaatst, die mij in de loop van de jaren enorm hebben geholpen bij het coachen en trainen van een jeugdteam, van pupillen tot junioren. Indien de aankomende jeugdcoaches om te beginnen volgens deze stramienen gaan werken, is dit al een enorme stap vooruit.

Tags