Clinics

Ouders

Waar kunnen de ouders nog meer bij helpen? 

Dit was een van de vragen, die aan mij gesteld werden op de onlangs gehouden bijeenkomst. Ik wil hier graag eens uitgebreid op terug komen.

Eigenlijk komt het in het kort hierop neer.

 • Vele handen maken licht werk.

We hebben veel hulp nodig in het organiseren van het randgebeuren ter ondersteuning van ons jeugdteam en we denken dan aan:

 • Het veld mee helpen onderhouden.
 • Na elke training en wedstrijd dient het veld verzorgd te worden. Dit is een afspraak die de teams hebben gemaakt met de club. Iedereen wil op een goed verzorgd veld spelen, zonder kuilen, zonder stenen en netjes geveegd. Jullie hebben gezien dat de kinderen na afloop met netten het veld bijwerken. Hulp is daarbij best te gebruiken want het trekken van dat net is best zwaar.  Het repareren van netten, omheining en dugouts is ook welkom.
 • Voor de wedstrijd dienen er minimaal twee foutlijnen getrokken te worden middels de daarvoor bedoelde droogkalkwagen.
  Meestal staat hij in het materiaalhok in het clubhuis en dient dus gehaald en weer terug gebracht te worden. Vaak is het kalkpoeder een beetje vochtig en dient er dus wat gepoerd te worden. Laat je dit door de kinderen doen, dan hebben we vaak witte uniformen. De coaching en de teambegeleiding hebben hun handen vol aan de wedstrijdvoorbereiding. Indien men daar handig in is, kan er ook het slagperk getrokken worden m. b. v. een mal.
 • De honken zijn vast en hard, hebben een stevige onderkant en het buisje dient in de koker te vallen, zodat het honk vlak op de grond komt te liggen. Een wiebelend honk veroorzaakt vaak omgezwikte enkels en het herstel hiervan kan lang duren. De putjes zij vaak verstopt met gravel en dienen steeds weer opnieuw te worden uitgegraven, zodat het honk er vlak in kan. Vooral het 1e honk baart ons zorgen, daar het gravelniveau veel lager ligt dan de bovenkant van het putje. Gevolg een steeds niet vlak liggend honk, het putje dien te worden uitgegraven en precies op zijn plaats iets lager weer te worden ingegraven. Aangezien het een zgn. dubbelhonk is, een precies karweitje.
 • Spelmateriaal repareren zoals knuppels opnieuw voorzien van grip, zgn. tapen.
 • Catcherspullen voorzien van goede riempjes, misschien helmen opleuken met een likje verf of een Dragonsmotief. Handschoenen inolieen, veters nakijken op goede knoppen.
 • Materiaal schoonmaken.
 • Spelmateriaal meehelpen dragen, vervoeren en controleren. Indien we met een de grote wagen gaan, kan de complete kar er in. Er wordt zelfs al een nieuwe kar gebouwd, net iets groter en met betere wielen. Anders zullen de aparte tassen en zakken gedragen moeten worden. Het is de catchertas met 2 stuks complete uitrustingen, extra veldhandschoenen en thuisplaten. De knuppelzak, de helmentas en de 3 ballentassen waaronder de tas met de tennisballen.
 • Organiseren van spontane teamzaken en ik denk bv aan een grote picknick op het veld na afloop van een wedstrijd. Vooral als het warm weer is dit een uiterst leuke happening.
 • Coaching en begeleiding voorzien van koffie (LOL), ga hiermee vooral door mevr. Coolen, we missen het echt, niet Roland.
 • Meehelpen in de kantine bij de bediening, er gaat dan 10% van de omzet in de teamkas. De organisatie van het geheel ligt in handen van een bestuurslid.
 • Het meehelpen tijdens trainingsdagen. Ik ben van plan om eens een hele dag met het team te gaan trainen. Hier kan ik best wat hulp gebruiken met de catering.
 • Omroep op het veld, misschien heeft iemand een sterke compacte audiokit en kan daarmee de muziek verzorgen op het veld, tevens omroepen wie er aan slag is etc etc. Maken we er een echte wedstrijd van met alles erop en eraan. Het moet voor de kids een echte happening gaan worden om een honkbalwedstrijd te spelen. Voor verdere uitwerking ben ik gaarne bereid eens hierover te praten.
 • Een fotograaf is altijd welkom om het hele gebeuren vast te leggen. Als nu iemand dit verzameld is het een leuk aandenken aan het einde van het seizoen. Je hoeft er niet altijd bij te zijn, maar als je van iedereen die foto’s heeft gemaakt deze verzameld, ben je al gauw een heel eind.
Tags